Fyfan

Vill bara dra ett fucking jävla stort svart streck över ridningen idag.. Gick så jävla dåligt! 
Bonni var helt cp och ville inte släppa i vänstersidan alls och jag blev bara mer och mer arg. Fan jag hatar när det blir såhär! Jag hatar personen jag blivit sen jag började här.. Vill bara tillbaka till sommaren 2009 och sommaren 2010, då hade jag massa tålamod, gjorde allt för att slippa rida med bett och jag tränade massa NH och TT. Något jag trivdes jättebra med! Jag var glad och verkligt lycklig, inte som nu då jag måste anstränga mig för att tänka på det positiva och fortsätta med det. Nu har min hjärna dock vant sig och försöker förtränga de dåliga i ridpassen, vilket inte heller är bra för då ignorerar jag det och fortsätter som vanligt. Alltså, inte bra! 

Jag vill kunna ha en balans mellan både positiva och negativa tankar om ridpasset, för att kunna förbättra mig.
Aja, får se om ett VD-avsnitt muntrar upp mig lite, godnatt!

Ridningen igår

hade Martina hand om i början. Hon visade hur hon hade jobbat henne i lördags för hon var ju jättefin då, som jag skrev att Martina hade ringt och berättat, och nu fick jag se det själv. Lite tjaffsig var hon, men annars gick hon bra. Galoppen var aslugn! Herre Gud!

Haha, alltså Bonni är fan asful när hon galopperar.. hon galopperar så konstigt ! x) Jag typ dog såklart! Sen skulle jag hoppa upp för Martina var trött och jag travade mycket, ställde igenom henne i båda varven och drev på henne lite så hon inte gick i undertemp som jag är bra på att rida i. Det gick ganska bra, som sagt var hon lite tjaffsig och orkade inte jobba och då tog hon tillfället att försöka öka varenda gång hon drog upp huvudet en aning. Fick rida i Martina-läder med och jag som knappt har någon balans eller starka benmuskler tyckte det var asjobbigt.. och det var typ Martinas dressyrläder! 

När hon väl var någorlunda bra i traven (hon var ju ganska trött då) så fattade jag galopp, började med vänstervarvet som är/var mitt svåra varv. Det är alltid olika och ibland vet jag inte ens själv! I vänstervarvet så skjuter Bonni in bogen och rumpan och springer på snedden istället för att springa "rakt". Så jag hade lite kortare vänstertygel och ställde igenom henne tills hon släppte, och då var hon jättefin! 

I högervarvet som är lite jobbigt också så gick det ganska bra. Detta varvet är jobbigt för jag orkar inte hålla emot (hålla kvar stödet och göra halvhalter) och Bonni galopperar i fyrtakt och springer fortare och fortare, men jag kämpade och det gick ganska bra även där.

Jag skulle säga att dagens ridpass var lyckat! Trots att Bonni inte ville eller orkade jobba från mitten till slutet av ridpasset så försökte hon i alla fall. Och jag kände STOR skillnad! Jag vet att Martina filmade med sin iPhone men vet ärligt talat inte om jag vill ha den, haha. Det är bara i traven men jag ser förjävlig ut.. Så den får ni inte ;)

Ut och gå

med kissekatterna här hos pappi :) Fick ett minst sagt glatt samtal på mobilen innan från Martina också, har varit en aning orolig över hur det skulle gå då hon fick ta hand om och rida Bonni under helgen. Jag vet ju att hon är duktig så jag har ju inget att oroa mig för, men lite orolig är man ju alltid ändå. Det visade sig att det hade gått super! Bonni hade varit positiv till arbete och visat Martina vilken underbar ponny hon trots allt är och Martina sa att det var stor skillnad på henne från i höstas vilket var jättekul att höra!
Här får ni en bild på den lille som heter Honey och är 50% perser ;) Visst är hon söt? 


Grillparty!

Blev inga bilder på grillpartyt då det regnade och vi var i garaget x) Men allt gick i alla fall bra alla verkade nöjda och glada. Gick sedan efter maten med min kusin och åkte två karuseller och köpte en sockervadd som tyvärr regnade bort typ.. :/ Stackars mig!
Gick sedan hem igen och kollade på ett halvt glee-avsnitt och filmen I am number four. Gjorde inte så mycket mer efter det, kollade på lite bloggar, gick till Konsum och på vägen dit träffade jag några från min gamla klass på Åsenskolan. Aja, köpte en påse chips på Konsum och gick sedan hem för att kolla på Chuck med min lillebror Rickard. Nu sitter jag här inne på Timmys rum medans han sover, vilket gör att jag inte kan spela musik eller kolla på film eller någonting så jag får väl sova snart ^^ Godnatt <3

Fredagen & lördagen

Igår så satt jag inte vid datorn alls typ, bara vid ett tillfälle när vi skulle fixa film och kolla på men annars har jag varit upptagen. Vaknade vid 13.00 igår och 12.30 idag. Skönt att sova ut men trodde ändå inte att jag skulle sova så länge!
I alla fall så åt jag frukost igår, kollade på lite tv igår och sen gick jag, Elisabeth och Timmy till tivoli-platsen vid badhuset för att kolla på Sikta Mot Stjärnorna som är melodifestivalen för skolungdomar runt om i gislaved kommun. Uttagnignarna sker på skolan där de får antingen mima eller sjunga live. Sedan röstar skolorna ut varsit mim-bidrag och live-bidrag. Sedan på Gisledagarna så får de visa upp sina nummer inför typ hela gislaved (eller ja, dom som kommer) och så får tre stycken oberoende personer vara dommare och bestämma vem som ska vinna. 

Trodde faktist inte att jag skulle ångra att jag inte filmade men det gör jag faktist! Vissa var riktigt duktiga! Shit, en kille som var typ pytteliten sjöng Justin Bieber Somebody to love och jävlar vilken röst han hade ! Shit, han var GRYM! En annan liten kille dansade till Michael Jacksons Beat It och han var fan asbra på att dansa!
Min kusin Cassandra var också med och sjöng A Capella, vilket var riktigt duktigt med tanke på att det är utan musik som ni vet ;) Och dessa ungar går på mellanstadiet!!! Shit, aja, Cassie var faktist riktigt duktig hon också, gick lite snabbt eftersom det var utan musik men dom var duktiga (det var bara hon och en kompis) :) 

Gick sedan och mötte Carina och vi gick i spöregn till karusellerna, men vi åkte inget, hittade dock en jag hade velat åka.. om jag hade vågat! Det heter No Limit och den är som Spin Rock på Liseberg bara det att den går fram och tillbaka, högre och högre tills den går runt hela axeln! Shit vad jag blev pirrig i magen när jag såg det. Jag och Carina bara stod och gapade typ, helt jäkla f*kin CRAZY! :o
Aja, gick hem sen och stannade inne resten av dagen. Idag vaknade jag ju då halv ett, åt frukost och satt en stund i köket innan jag hämtade kameran och tog lite kort på Honey som är pappas kattunge. Hon var jätterädd för min farbrors hund och reste ragg och fräste. Fick dock inte med bild på när hon fräste men men. Jaja, de bilderna kommer väl upp senar. Snart ska jag äta grillad mat med typ hela familjen på pappas sida :) Jag lovar att fixa gästträningsfilmen innan helgen är slut med. Det var inte vackert men ni ska få se ändå ;) 

Ni får en bild med på mig, halvt nyduschad och nysminkad och halvt blött hår och ni får ursäkta min mongo-min, jag hade tråkigt ;)

Hemma

efter en lång dag. Och jag är så himla trött så jag dör. Sov en stund på bussen så jag var helt nyvaken när jag steg av och ut i regnet.. inte kul! Måste sett ut som ett jäkla mongo.. Aja, som sagt, nu är jag hemma och det är så himla skönt!!



En bild från sjuan (våren 2008) får ni också innan jag somnar ,)

Naturkunskap

Har naturkunskap just nu och vi ska kolla på film. Satt uppe till typ tre inatt, vilket inte är så bra, så jag är jättetrött och fattar ärligt talat inte hur jag ska klara att hålla mig vaken till ikväll. Det slutar väl med att jag sover en stund efter skolan och sen på bussen till borås eller nått x) Jag kommer i alla fall vara helt död när jag kommer hem till pappa :o 
Känns ju jättebra måste jag säga, aja, man får väl klara sig. Får köpa lite mat i gbg så jag inte går hungrig hela resan eller så äter jag mat precis innan jag åker :) 

Här kommer en bild som stämmer såååå bra!



Skolan och markarbete

För det första så hade vi ingen matte idag så vi började först vid halv elva. Väldigt skönt måste jag säga. Gick i alla fall upp halv tio, duschade och sen kollade jag på film en liten stund för att sedan gå och ha enda lektionen i skolan och det var engelska. Jag, Emelie och Erika gjorde muntliga nationella i engelska och det gick nog ganska bra, vi pratade på och vi skrattade ganska mycket också. När vi var klara så fick vi nått papper där vi skulle fylla i vad liknande engelska ord betydde t.ex. finish och finnish.. Vet ni skillnaden? ;) 

Hade markarbete sen vid ett också, hade Bonni på den lektionen och hon var helt jäkla crazy. Hon var ganska lugn i skritten och traven och hon hade släppt i båda sidorna, men sen i galoppen var hon helt hopplös! Usch, hon ville inte alls släppa igenom i, speciellt vänster, sidorna. Aja, gick ganska bra sen ändå, vi galopperade över fyra bommar på en volt, även kallat klockan. Först fick vi då öva på fyra bommar på marken sen fick vi komma till samma bana på volten vid C en och en och hoppa för Eva. Jävlar va fort det gick! 
Hon kallade henne till och med för RaceerBonni/RacerPonni x) Hehe, nejdå min häst är inte snabb (A)

Har glömt att fixa filmen från gästträningen men jag ska se om jag kan fixa det efter jag har pluggat, kollat på VD och eventuellt kan jag fixa den då. Sen ska vi (några tjejer) på höglanda ha lite skoj ;) 

Lägger upp en bild på mig och BonBon också så att det inte blir så tråkigt :)


Snart klar!

Snart är jag klar med pluggandet. Eller i alla fall med det ena arbetet. Skönt säger jag bara, haha. Ska fortsätta plugga sen kanske kolla ett avsnitt till av VD ^^
Kommer nog inte uppdatera mer idag i alla fall, så godnatt <3

Plugghäst

hehe, nu var jag ju nästan lite rolig eller hur? ;)
Nejdå, men jag pluggar faktist, till skillnad mot vad jag brukar göra.. facebook, dayviews, bloggen, kolla andras bloggar, rida, äta.. ja ni vet det vanliga.
Idag har jag dock valt att bryta det mönstret helt. Jag har inte ridit, jag har spenderat typ hela eftermiddagen med att sova och nu pluggar jag. Vad händer med mig egentligen?
Ingen fara, jag gick bara och la mig för sent igår så jag har varit trött hela dagen, sen har vi haft nationella prov i matte direkt på morgonen, och sen hade vi typ två timmars lektion om gräs.. eller rättare sagt om hästens bete.
Det är inget ämne man blir helt uppspelt och hyper av. Kristina som vi hade frågade till och med hur det gick för mig att läsa för jag höll typ på att somna (A) oups!
Aja, nu vet ni hur min dag sett ut hitills, bara sömn, plugg, skola och mat som varit idag och en fruktansvärd träningsvärk!
Efter plugget ska jag, Martina och Lovisa kolla på VD ^^ Everybody loves The Vampire Diaries? Right?
Ni får en bild på den snygga Ian Somerhalder aka. Damon Salvatore i VD ;)
Ni som ser på VD måste väl nästan hålla med när jag säger att Ians roll dom Damon är den bästa, han utvecklas mest. Från att vara en kallblodig Katherine/Katerina-stalker och mördare till att vara Elenas bästa vän! Jag smälter så gulligt ! :)

Film från hoppträningen igår :)

Hoppträningen igår gick kanon!
DW var faktist ganska rolig att hoppa för en gångs skull.. Dock så stannade han en gång på ett hinder och han rev några gånger, men det är helt mitt fel att han rev för jag var för snabb tillbaka med händerna och då blev han kort över hindrena. Gick dock bättre sen ;)
Jag var faktist inte så höjdrädd igår så jag hade inget emot att Sussie höjde. Hoppade sedan en bana som ni ser, först studsen, sedan oxern, räcket, räcket på volt, långsidan och sen studsen och sist räcket på volten i höger varv. Tyvärr missade Erika första studsen så den kom inte med, men hon filmade ju studsen i början ;)
Efteråt så red jag Bonni, hoppade henne lite med men inte så högt. Kunde knappt rida lätt för mina ben var som spagetti, orkade liksom inte resa mig upp, haha. 

Efter det så filmade jag Sofia när hon hoppade sin lilla c-ponny Martijn. Just nu sitter jag och skriver om massa blommor och skit på en lektion med Kristina.. hmm.. VÄLDIGT INTRESSANT!... (not)

Här är filmen:


Orkade inte fixa en supervideo så ni får stå ut med denna x)

Lägger upp en bild ;)


Welcome

to my new blog!
Valde att göra en ny blogg som är lite mer .. mig ? MaddeBonni kommer ändå snart inte passa så jag ville inte ha med några namn i själva bloggnamnet och detta var typ det enda namnet som jag kunde ha, både för att jag kom inte på något och jag har testat typ 20 olika namn som inte funkar så nu struntar jag i det. Aja, jag är ganska nöjd med denna bloggen. Lite ändringar som ska fixas framöver men annars är den i princip klar. Inte så avancerad men vill ha den så enkel som möjligt ;) 

Vi hörs.. for now ;) Måste äta :P

*EDIT* Såg att jag missat att ändra lite vid kategorierna.. får fixa det senare ^^