Skogsmullar ;)

Idag var jag och Willy riktiga skogsmullar ;) Nu kommer väl halva hästsverige mörda mig för min underbara färgmatchning haha. Brun-röd sadel, grönt schabrak, blå sadelgjord och svart träns med vitt foder och svarta bettskivor ;) Snyggt va? :p
På en fux! ;D
I och för sig ser vi ut så i vanliga fall med då jag inte kännt att det var nödvändigt att matcha bättre när ändå ingen ser :) Ska i alla fall byta till Bonnis träns och i morgon ska jag testa att rida Willyponken på hackamore. Undra hur det kommer gå? 

Idag så red jag i alla fall ut på Willy! Vi red en runda i skogen, kmr inte på vad den heter haha xD men aah den iaf (A) hahaha, bra att jag kommer på namnet ;)
Skrittade i alla fall mest eftersom Willy var lite öm i hovarna så han gick typ nere i diket hela tiden, men på de vägar där det var gräs i mitten så vågade han sig upp och trava lite :) Allt gick jättebra!
Han var lite tittig, såg lite spöken här och där men han gjorde inget utan bara gick på. Vi ett ställe så flög en fågel upp precis jämte honom ur en buske, han ryckte inte ens på huvudet. Vid ett annat ställe gick han in i en gran (?!) för jag kollade bak snabbt och poff så var det en gran där haha xD stackarn :p iofs så var det inte stammen han gick in i utan grenarna så han dog ju inte direkt av det ;) En annan gång såg han utsikten och blev så spänd så han släppte ett lass i gräset, men han märkte inte ens haren som tio meter snett framför honom sprang över vägen fem minuter senare ? :p
Udda men rolig häst det där ;) Får se hur det går med honom nu, jag ska försöka rida ut lite oftare så att hans hovar vänjer sig vid hårdare underlag och så att han kan få springa av sig lite utan hagens gränser :p bäst skulle vart om man hade en åker utan några hål eller liknande så hästen kan snubbla eller nått ;) Då hade jag rejsat gärnet med honom! :D<3
Nej, nu ska jag sova (21.53) :p så jag orkar gå upp i morgon (A) Pusshejj! ;D

chacha :p

har varit dåligt med uppdatering här ser jag. Aja, har man ett liv så har man haha ;) Nej, men iaf.
Mollie var här i tisdags och vi red Humlan och Willy, gick bra :p båda hade kul och bockade av glädje i galoppen haha xD
Kan väl inte säga så mkt mer egentligen än att det gick bra för vi övade inte på någonting direkt x)
Efter att vi ridit så hämtade vi våra kameror och gick ut i det fina vädret och fotade. Hoppade upp på Bonni lite och gick runt, tills hon började sparka bakut efter Willy, då hoppade jag av i farten haha x) Mollie filmade men inte säkert hon fick med det så vi får se x) 

Igår så var jag helt slut efter jobbet, både för att det var sååååå varmt så man nästan faller brinnande ner på marken ibland haha, men också för att jag inte sovit så bra den natten xp 

idag har det varit bättre dock, inte lika trött men ska ändå gå o lägga mig tidigt ikväll haha xD sova ut lite (A) ska rida willy på kvällen när det är lite svalare, får se när det blir haha :) men han måste få röra på sig ! :)

Nu ska jag kolla på Burlesque igen x) goodnight tänkte jag säga men säger vi hörs istället! ;D

Honey och Sweet

Haha, kom på att jag glömde berätta om min dag. Inte för att den var intressant egentligen :p
Vaknade vid typ 10-11 tiden och började då kolla på film som jag sa x)
Gick sen ner och åt middag eller lunch eller vad man nu kallar det. Sen fotade jag Honey och Sweet lite så dom bilderna kommer i nästa inlägg (typ i morgon), sen när jag kom hem till mamma så red jag Willy och han var riktigt rolig att rida idag. Gjorde en hingstfläta i manen på honom idag med :) han var jättegullig!
Galopperade lite mer idag och han råkade fatta fel galopp två ggr i högervarvet och precis varenda gång så bytte han exakt vid studsmattan genom att bocka och fatta rätt xD
Ger ridpasset idag: 8/10 hästskor :p
han var superduktig men lite springig ibland x)
Nej, nu måste jag sova, ska upp vid 5 i morgon bitti! :O :( 

Godnatt <3

GAAAH!

Alltså jag är en tjej som inte lätt blir sur eller arg. Inte egentligen. Men vafan nu blir jag så sur så jag skulle bokstavligt talat kunna kasta datorn i väggen! -.-
Internetet här hemma hos mamma cpar något kopiöst och jag tror jag får frispel på den snart! 

Dagen började iaf med att jag kollade på film när jag vaknade. Kollade på Sanningen om rödluvan och den var la en okej barnfilm men ingen jag kommer se igen. Tycker disneys filmer börjar bli mer och mer "dora"-aktiga och jag hatar det!
Gillade typ Mulan (1998) mer eftersom den var lite mer .. rå. Det var ju ändå en barnfilm men den var inte så himla barnslig! Likey Likey! 

Edit: Nu verkar det funka igen så ska inte klaga mer :)

Rolig kväll!

Hade en väldigt bra midsommar faktist! :)
Vi (pappa, elisabeth, rickard och jag) var hos mina kusiner och grillade, spelade wii, kollade film, plockade blommor osv. Väldigt roligt hade jag och jag skrattade mycket :D(Y)

Idag sov jag till tjugo över 2 (!) vilket är mycket för mig, men jag var trött och skulle nog lätt kunna gå och lägga mig nu och sova tills i morgon ;) Men det ska jag inte göra! :) ska kolla film eller nått sen och chilla på livet, men funderar på att gå en liten runda med så jag slipper sitta inne hela dagen och tjocka mig med godis, chips och läsk ! :o inte ok! xD

aja, nu ska jag dra, vi hörs!

Glad midsommar! :)

Glad midsommar till alla! :D
Här får ni två bilder på hur jag ser ut idag :)


skorta - H&M
T-shirt - okänt (fick i julklapp av farmor)
Jeans - Klädstället i Gislaved
Haha, ni får en mongo-bild med ;)
Tror inte jag uppdaterar mer idag, och jag hoppas att ni har finare väder än vad vi har här ;) Glad midsommar!

Willisen :)

Ridnigen på Willy idag gick lika bra som igår! :) Ville bara börja med att säga det ;)
Gjorde lite samma saker fast han var någorlunda lugn från marken idag så jag kunde hoppa upp snabbare än igår vilket är ett stort plus! 

Han var lite stressad från ryggen dock och gnäggade typ varje gång vi red förbi utgången, några gånger så gnäggade han så mycket så hela han (och jag) skakade haha xD Aja, i alla fall så skrittade jag och travade bara precis som igår, men idag skrittade jag mest. I början var det för att så fort han kom fram i trav så drog han på i typ ökad trav.. och tog inte halvhalter eller något. Därför jobbade jag som sagt mycket i skritt, försökte få honom att gå i en jämn form hela tiden istället för att antingen gå jättelågt eller inte alls, gick ganska bra :) Bättre mot slutet i alla fall. 

I traven försökte jag mest få honom att vara lugn så det gick att jobba honom i form där med, men han var lite för stressad först så det tog väl en kvart eller något för honom att inse att det inte hjälper att springa och då började han jobba :)
Han är så rolig att rida för han försöker verkligen! Man märker verkligen när han går i form med för hans rygg höjs så himla mycket så det är nästan omöjligt! x) Aja, jag är glad att Bonnis sadel passade så pass bra på honom som den gjorde för vill inte lämna min lilla älskling i sticket när den är så mjuk och skön (A) Dock så glider den lite, men tror det är pga att han är så rund haha :P När han får lite mer muskler och sådär så kommer den nog ligga ännu bättre, annars får jag la köpa en ny :p

Aja, gjorde mycket övergångar och volter och flytta lite för skänkeln alltså inte skänkelvikning men åt det hållet :p Allt gick faktist bra och när Willy väl jobbar och inte bara travar omkring helt stressad så är han väääldigt skön att sitta på :) Kan till och med sitta ner i traven trots att jag har väldigt svårt för det! :) 

Dagens ridning får i betyg: 7/10 eftersom han var så stressad så sänktes "poängen" men han gick bra sen så (y'

Disney taught me to never stop believing in my dreams...

WARNING! Lååång text!!! ;D

Jag tränade på att leda honom med kedjegrimskaft idag men han stegrade sig ifall man hade under hakan så fick ha över nosryggen, och då följde han snällt med.
Gick direkt in i stallet och bad honom stå stilla. Tog ett tag innan han började lugna sig och till slut tänkte jag att ifall jag kanske börjar borsta o så så kanske han står still till slut. Dock så funkade inte det men lyckades borsta av hela honom och kratsa hovarna. Satte sedan på sadeln och lyckas på något fantastiskt sätt bryta av nageln bakåt så det gjorde såklart svinont! Nageln blev bara avbruten till hälften så jag kan inte dra bort den, och den sitter inte ens löst så jaja, skitsamma. Är helt rött under den sprickan på nageln.
Sen lyckades jag såklart bryta av typ tre naglar till när jag stod i hagen bakom huset med honom så får klippa och fixa till mina naglar idag haha, något som borde gjorts för läääänge sen!

Satte iaf på tränset och gick först till våran "rondell" vid lagårn och tänkte att jag skulle rida där, men han blev så stressad och hundarna tyckte det var askul att stressa upp honom. Han försökte typ springa tillbaka till hagen hela tiden också så jag gick till hagen bakom huset istället så det inte blir så mycket stressmoment, vilket inte funkade speciellt bra i början så gick med honom runt runt runt och när han efter en ganska lång stunds skrittande kändes någorlunda avslappnad så hoppade jag upp, beredd på att få flyga lite. Men han var inte så engagerad så fick jobba ganska mycket innan han äntligen släppte lite i sidorna och kunde koncentrera sig på mig eller på att jobba ordentligt eller vad man nu ska säga haha :P han gjorde både och iaf. 
Han drog fram och ner huvudet väldigt mycket och jag fick ingen reaktion när jag försökte göra halvhalter så fick verkligen sitta tillbaka ordentligt, bara då lyssnade han, och det är ju super att man inte behöver ta i honom för att göra en halvhalt, men lite reaktion vill jag ändå ha ;)

Fem-Tio minuter senare så släppte han helt stundtals och bärde upp sig helt själv, allt jag behövde göra var att sitta och driva lite. Vilket inte är så jobbigt ;) Berömde jättemycket varenda gång han slappnade av och försökte och han tog i för allt han var värd den lilla hästen! 
Jättekul att se så stor skillnad som det blev på bara ett ridpass och han var mycket roligare att rida idag trots stressen i början och sen så stegrade han/hoppade upp med frambenen (inte riktigt stegra) en gång också men det var nog mest för att testa ifall jag blev rädd. Han har ju varit hos någon som var rädd så han tog ju över där, men nu så börjar han nog fatta att här så är inte han bossen utan får ha lite regler (tex att inte bitas, sparkas, gå över en osv) men han får gärna tex puffa lite på mig osv, så länge det inte skadar så ;)
Han ska få behålla sin långa man med, ägaren ville det så jag tänker inte klippa av den. Svansen däremot tänkte jag cutta typ 5cm då den är lite lång :) Men det gör ju inget, märkte också när jag red att han har VÄLDIGT lurviga öron xD Inte typ långhåriga utan lurviga så det är inget man kan klippa bort typ, haha gulligt ;)

Dags för mig

att rida Willy snart :) Ska bara byta om och gå ut i stallet. Hoppas att han är lugnare idag så jag kanske kan rida utan att han dör av panik. Vi får se hur det blir med allt idag, är han alldeles för stressad så skrittar jag bara honom tills han är lugn och tränar lite Nh-övningar med honom så han känner att han kan lita på mig :) 

Jag vill inte förstöra något genom att rida när han blir rädd för då kanske jag gör fel eller nått så bättre att vänta tills han är lugn ;) Sen om någon/några skulle vilja komma och rida ut med mig någon dag så skulle det vara toppen! :) Speciellt om vi kunde vara tre stycken som red för då kunde alla (Bonni, Humlan och Willy) få motion ;) Fast sätter ju såklart inte upp vem som helst på Bonni. Humlan är ju lite lättare så henne kan de flesta rida så länge de inte är rädda för att hästen bockar :) 

Får se hur det blir med det. Men jag vill som sagt försöka komma ut med en eller två kompisar någon dag så Willy med kommer ut utan att jag behöver oroa mig för att bli avkastad och att han springer hem och blir påkörd eller nått, hehe.
Aja, ciao nu måste jag ut och mata hundarna och rida ;) byebye

Bilder på Willy och lite andra djur :)

Här kommer lite bilder från idag, tog nya bilder då de från igår var så fula som bilder bara kan bli ;)
En av getterna vi ska passa ett tag nu framöver :) Så vi har för tillfället fyra(!) stycken nykomlingar här på gården ;) Först Willy och idag kom getterna då :p detta är den minsta.

Och här är den största :p

Blev ganska nöjd med denna :)

Och här har ni honom ! :D Min lilla stjärna ;) Visst e han söt?

Mitt nya stjärnskott, han kommer nog kommer långt en dag! :)

Buseen <3

Nyfiken pålle :p



Nej, vill ni ha mer bilder från idag så får ni säga till för internet segar som fan när jag laddar upp bilder så orkar inte fixa mer nu :p
He det BÄST!

Message from the dark side

Jepp, här hemma regnar det något kopiöst och jag hatar det, men hoppas att det klarnar upp så det går att rida ;) Vill ju inte bli plaskblöt men ibland får man nog ta det som hästägare och ryttare. Har i och för sig varit helt okej väder senaste veckan men har inte haft någon som helst motivation och nu när jag fått tillbaka motivationen till att rida så kan jag inte :( Suger fett hårt!

Aja, har jobbat hela dagen och varit inne på smålänningen, och nu kom jag precis in efter att ha varit ute och hälsat på pållarna. Om ni sett filmerna från igår så kanske ni märkte att Bonni var tjurigast av hästarna, gav "karate-sparkar" mot Willy, men efteråt när jag satt i köket med mormor och mamma och pratade så sa jag: Det kommer säkert vara så att Bonni och Willy blir bästisar.. 

Gissa vilka som stod typ 1 meter ifrån varandra och "nykära" ;) Jo, Bonni och Willy såklart! 
Aja, nu verkar det ha slutat regna så ska skynda mig ut och fixa med Willy :)
Ha det! ;D

Willy ! :D<3

Okej, nu ska jag berätta om när vi hämtade Willy och släppte ihop honom med A (Annabel), B (Bonni) & H (Humlan)^^.

Först så skulle vi åkt och hämtat honom vid 4 så Seida skulle hängt med, men tyvärr så sköts det fram till kl. 19 och precis när vi skulle hämta Willy så kom hennes pappa och hämtade henne.. Så jag och mamma åkte iväg själva för att hämta hem min nya stjärna!

När vi kom hade dom redan tagit ut Willy och satt på honom transportskydd. Så det var bara att börja lasta på. Han ville dock inte lämna gården utan skulle inte alls sätta på en endaste hov på lämmen. Eller hur det nu stavas :S
Han vägrade och gick åt sidan och till slut då så tog vi en lina och då gick han på utan problem. Dock så trampade han sönder sina transportskydd innan han gick på så han fick åka "naken" till våran gård. Det var ägaren som körde hem honom så jag har ingen aning om ifall han var lugn men vad jag förstod när hon berättade så stod han stilla, trots kringelikrångel-vägar. 

Började lasta av och direkt kom tjejerna och undrade vad allt detta buller och bång handlade om, och när dom såg Willy så blev dom helt spralliga och började springa omkring, fast Bonni och Humlan såg man bara huvudena på för gräset precis utanför hagen var så högt. Willy var lika intresserad han och studerade sina nya kompisar på långt håll. 

Ägaren strök på lite hemmagjort flugmedel på honom och sen släppte vi ut honom i hagen, trodde först att han skulle vara lite rädd för hundarna men han märkte dom knappt utan var helt fokuserad på att komma in i hagen och träffa sina nya tjejer ;)

Mamma öppnade och jag knäppte loss grimman och vips så stod alla hästarna i en klump och luktade på Willy och han luktade på dom. Sedan började Bonni med öronen bakåt och "fighten" var igång. I alla fall från hennes sida, Willy brydde sig inte så mycket utan började leta mat och då började springandet, Bonni, Bella och Humlan sprang överallt och ingenstans för att få Willys uppmärksamhet men när han inte brydde sig om dom så visste dom inte vad dom skulle göra eller ta vägen. Lite kul att se måste jag nog säga ^^

Sedan sprang dom och sprang och sprang och sprang och Bonni skyddade Bella heeela tiden men Humlan kunde hon inte bry sig mindre om och Willy tyckte det var jättekul att springa omkring och leka, så han bara sprang runt och hade kul, men sen fick han nog av Bonnis hotande och hotade tillbaka med en spark eller två, dock så blev ingen häst träffad under hela den tiden jag såg på. 

Sen kom stutarna ! Dom ville också vara med och leka, men Willy som aldrig sett en ko innan tyckte ju såklart att dessa konstiga "hästar" var väldigt creepy och försökte hålla sig till tjejerna, haha. När hästarna och stutarna lugnat ner sig så åkte Willys ägare hem igen och jag gick till stallet för att sätta på vattnet då deras badkar i hagen var typ tomt. Då började det såklart ösa ner regn och jag fick gå runt där ute i regnet och fixa. Sedan ställde jag mig vid lösdriften och tog lite kort i skyddet av väggarna och taket. Dom blev inte så bra och det blev inga spring-bilder men ni kommer få två filmer och några bilder på hästarna i hagen! :D

Here you go:




Första filmen på ihopsläppet :)




Andra filmen, bilder kommer i morgon för jag orkar inte fixa det nu :P<3

Hmm.. ? ;)

Haha, tror alla fattade vad jag skulle göra idag ;) Iaf för er som inte gjorde det så skulle jag alltså åka o provrida en häst!
En fux, valack, 7 år, stor d-ponny eller kanske någon cm över ponnymåttet den är inte slutmätt så ingen vet, New Forest
Ja, vad ska jag säga då ? :p Jo, jag hoppa upp och fick gå skritta till en hage. Gick bra så långt, har fått höra att han gärna bockade o så, så visst lite nervös var jag, tänk om jag skulle flyga av lix? :s xD
Aja, han skrittade lite, sen bara stannade han. Så jag drev på och då började han skjuta rygg haha, jag var först lite halvt rädd första gången men sen så ba: Jaha, men han flyger inte direkt i luften som Humlan gör när hon skjuter rygg/bockar så det är ingen fara ^^
Fick fram honom och sen skrittade vi tills det började om igen, då fick jag ett spö och sa åt honom att nu går du fram och petade lite på honom med spöt, haha. Dt var verkligen peetaaa för spöt nudda knappt (A)
Men då gick han fram, och efter en stund så började jag trava, och då tyckte han det var lite jobbigt så han stanna och bocka lite till. Fast han är inte elak utan busig och sen testar han också så det var ju inte så farligt. Travade runt lite i hagen, han var lite stel och sen kunde han inte så mycket så han typ ställde sig utåt, han har inte blivit riden på ett tag så han var väldigt pigg!
Men han lugnade ner sig, så fattade galopp och OMG så jäkla skön galopp han har! SHIT POMMES!!! Jag ba: 8O xD
Jättesköna gångarter hade han och fina också så kanske en dressyrponny/häst x)
Efter galoppen så blev han lite stirrig men han var ändå kontrollerbar så det var lite kul :p fick hoppa några språng över ett litet räcke också, första gången så var det typ två travsteg kvar och då hoppade han så hängde inte alls med, men sen gick det bättre :p han kan ju inte taxera (eller vad det heter) så bra, han blev inriden som 5-åring och han är mest skogsriden och riden på volt tydligen så som sagt, inte så utbildad. Kan typ skänkelvikning och lite hjälper :)
Efter att jag var klar så skulle jag ju skritta av och hade då långa tyglar och smackade samt la till skänkeln och då började han bocka igen haha, hade ju låtit honom äta en stund innan jag skulle skritta av också så jag avbröt ju honom mitt i maten ;) Fy skäms på mig! Men sen såg man att han skämdes för han kom med huvudet och la det vid mina fötter och med blicken: Förlåt det var inte meningen :(
Haha, så bebis han e ^^ Men iaf så bestämde vi oss för att jag iaf ska försöka med honom så ska ha honom på prov under sommaren sen om allt funkar mellan oss så får jag ha honom på foder och ha honom på skolan! :D
Men han var jätterolig att rida så det ska nog gå bra! ^^
Haha, tror alla fattade vad jag skulle göra idag ;) Iaf för er som inte gjorde det så skulle jag alltså åka o provrida en häst!
En fux, valack, 7 år, stor d-ponny eller kanske någon cm över ponnymåttet den är inte slutmätt så ingen vet, New Forest
Ja, vad ska jag säga då ? :p Jo, jag hoppa upp och fick gå skritta till en hage. Gick bra så långt, har fått höra att han gärna bockade o så, så visst lite nervös var jag, tänk om jag skulle flyga av lix? :s xD
Aja, han skrittade lite, sen bara stannade han. Så jag drev på och då började han skjuta rygg haha, jag var först lite halvt rädd första gången men sen så ba: Jaha, men han flyger inte direkt i luften som Humlan gör när hon skjuter rygg/bockar så det är ingen fara ^^
Fick fram honom och sen skrittade vi tills det började om igen, då fick jag ett spö och sa åt honom att nu går du fram och petade lite på honom med spöt, haha. Dt var verkligen peetaaa för spöt nudda knappt (A)
Men då gick han fram, och efter en stund så började jag trava, och då tyckte han det var lite jobbigt så han stanna och bocka lite till. Fast han är inte elak utan busig och sen testar han också så det var ju inte så farligt. Travade runt lite i hagen, han var lite stel och sen kunde han inte så mycket så han typ ställde sig utåt, han har inte blivit riden på ett tag så han var väldigt pigg!
Men han lugnade ner sig, så fattade galopp och OMG så jäkla skön galopp han har! SHIT POMMES!!!
Jag ba: 8O xD
Jättesköna gångarter hade han och fina också så kanske en dressyrponny/häst x)
Efter galoppen så blev han lite stirrig men han var ändå kontrollerbar så det var lite kul :p fick hoppa några språng över ett litet räcke också, första gången så var det typ två travsteg kvar och då hoppade han så hängde inte alls med, men sen gick det bättre :p han kan ju inte taxera (eller vad det heter) så bra, han blev inriden som 5-åring och han är mest skogsriden och riden på volt tydligen så som sagt, inte så utbildad. Kan typ skänkelvikning och lite skänkelhjälper o så :)
Efter att jag var klar så skulle jag ju skritta av och hade då långa tyglar och smackade samt la till skänkeln och då började han bocka igen haha, hade ju låtit honom äta en stund innan jag skulle skritta av också så jag avbröt ju honom mitt i maten ;) Fy skäms på mig! Men sen såg man att han skämdes när jag hoppa av för han kom med huvudet och la det vid mina fötter och med blicken: Förlåt det var inte meningen att bocka :(
Haha, så bebis han e ^^ Men iaf så bestämde vi oss för att jag iaf ska försöka med honom så ska ha honom på prov under sommaren sen om allt funkar mellan oss så får jag ha honom på foder och ha honom på skolan! :D
Men han var jätterolig att rida så det ska nog gå bra! ^^
Kommer kanske redan i morgon så då får ni se bilder på mitt nya projekt ;)

I can't fight this feeling any longer, and yet I can't let it flow.

Var upptagen hela kvällen igår, därför bloggade jag inte ;) (A)

Haha, men mer får nog inte många veta! Lite privat måste jag ju vara, inte för att jag avslöjar hela min livshistoria in i vartenda ord här men ändå! Tror inte någon är intresserad ändå ! :)



Vet inte vad jag ska skriva ärligt talat... har inget roligt att berätta, eller jo men det tänker jag inte säga här :p iaf inte ännu :)

Har inte ridit Humlan utan hon får vila idag. Vilade igår med men jag har varit så jävla trött nu så måste få vila upp mig haha x)
<--- SO HOT! ;D

forts. på inlägget nedanför ;)

Red ju som sagt Humlan i hagen bakom huset och allt gick som tidigare sagt bra. Humlan var något seg idag och engagerade sig inte riktigt i vad vi gjorde, men försökte så gott hon kunde. Det kan ju inte vara lätt att vara så fet som hon är och koncentrera sig på att bära upp sig o allt!
Tränade på att göra så runda volter som möjligt, och vi fick till en som var någorlunda rund. Tyvärr är inte hagen så stor, men det finns en platt del där man kan göra en liten volt, och "som tur var" så stod våran RUNDA studsmatta precis lagom i mitten så det var bara att försöka följa den så jämnt som möjligt, haha. 

Övade också mycket (eller försökte få henne) på att ta stöd på bettet. För hur mycket jag än gillar att hon kan gå och se fin ut på halvlånga tyglar och inte ha något som helst i munnen så vill jag ändå ha ett stöd i tyglarna, hon blir så "vinglig" annars. Så jag försökte driva och driva och driva hela tiden, men det var inte lätt att driva på henne idag då hon var seg som ett jag vet inte vad!
Som tur var hade jag dresyrspöt och behövde bara vifta till lite grann med det för att hon skulle reagera, behövde inte ens nudda henne med det. Vilket är superbra för jag vill inte behöva nudda hästen med spöt ;) 

Galoppade lite med, bara några steg för att hon skulle få lite framåtbjudning och jävlar va fyrtaktig galopp! Måste typ sett ut som tölt eller nått! :o SÅ FULT! Aja, det kommer ju när hon blir starkare och samma med att hon slår med huvudet, det kommer nog sluta när hon fått mer muskler och mindre fett ;) 

Nej, nu ska jag gå och duscha, någon som vill joina? ;) Nej, skojjar bara xP Sen dags för mig att träffa Rapunzel, Pascal <3, Maximus <3 och Flynn Ryder ;)

I will stand behind and be someone to fall back on...

Ha det BÄST nu tills vi hörs igen ;D

True Love Isnt Love At 1st Sight, Its Love At Every Sight

Har bara jobbat och jobbat nu i tre dagar, red Humlan i måndags, hon fick vila igår och idag red jag henne igen. Det har gått jättebra att sätta igång henne och jag hoppas att hon snart går ner i vikt så hon kan sträcka ut lite mer på benen och kan trampa under sig utan att störas utav magen ;)
Haha, stackars häst. Men man kan inte klaga på att hon får för lite mat iaf, får se det på så vis ^^ 

Har märkt att Humlan slår väldigt mycket på huvudet, jag har mina misstankar mot flera saker som tex. HSS, flugor, ticks aso. Men kom fram till att den troligaste anledningen är att hon inte orkar bära upp sig hela tiden och slår därför med huvudet eller så. Vet inte om det stämmer, men jag har inte blivit attackerad av vare sig myggor, knott eller flugor där i hagen där jag rider henne. Och jag brukar dra åt mig som in i Helvete xp eller ah, ibland iaf, men nu har det varit lugnt och idag blåste det så inge flugor eller liknande var i närheten av oss. Sen tror jag inte hon har HSS, verkar för otroligt och ticks har hon aldrig haft innan heller så det uteslöt jag ganska omgående.

Började med att stå i hagen i typ 20 min och försöka övertala Humlan att följa med in i stallet, men gräset och kompisarna lockade visst mycket idag. Fick dock in henne och väl därinne så ryktade jag av henne, kratsade hovar och friserade henne lite, klippte håren som stack ut ur öronen, klippte av lite man där var tränset ligger då jag stör mig sjukt mycket på att manen fastnar osv i nackstycket. Sen klippte jag till manen lite så den inte såg så himla sliten ut. I morgon ska jag klippa av halva manen och hovskägget tänkte jag, då kanske hon ser ut som en häst sen, hehe. 

Bonni har fått vila hela veckan och jag ska nog bara ha henne som skogsmulle framöver då jag tror hennes ben börjar bli allt för slitna för att kunna ridas i samma takt som vi hade på skolan :/ Synd men hon är trots allt 24 år och förtjänar att få leva gott på våra gröna ängar sina sista år i livet! <3
Forts. på nästa inlägg ;)

Lista ;)

Höger- eller vänsterhänt: Höger.

Humör just nu: Glad eller nått.

Favoritgodis: Choklad, chips.

Är det nåt du absolut inte äter: Massor, fisk aso.

Kläder just nu: Mjukisbyxor & linne.

Musik just nu: Just nu spelas Girlicious - Maniac på datan.

Vad sa du senast: Hejdå, vi ses sen!

Om du var tvungen att leva i en annan tidsepok, vilken skulle du välja då: Typ då när indianer levde fritt, haha ingen aning, men tänk va coolt om man hade varit Indian i Nordamerika eller Aztek eller Mayaindian i Sydamerika (om jag inte minns fel) eller nått :D 

Sommarplaner: Jobba, sola & umgås med alla mina underbara vänner, rida, fota aso.

Fisk eller badkruka: Jag är en blandning haha, badar en stund och är som en fisk sen blir jag badkruka och går upp och solar ist, haha.

Längd och vikt: 161cm ingen aning har inte vägt mig på flera månader och jag vågar inte det heller x)

Hur många kuddar sover du med: Hos mamma har jag 1 och hos pappa 2.

Favoritväder: Varmt, strålande sål och en liten svalkande vind.

Om du var fast på en öde ö, 3 saker att ta med: Husvagn, sällskap & cola.

Spelar du nåt instrument: Nej, men jag har spelat fiol haha ;)

Morgon- eller nattmänniska: Nattmänniska.

Sparare eller slösare: Lite både och, men min familj skulle nog säga sparare.

Vem är viktigast för dig: Familjen, vännerna, djuren.

Bästa film: Finns många, har fastnat för Danny the dog av någon anledning :o

Tror på liv på andra planeter: Vet inte riktigt vad jag ska tro om det, känns inte helt omöjligt.

Kommer du ihåg din första kärlek: Ja.

Älskar du henne/honom fortfarande: Nej haha.

Har du några homosexuella vänner: Inte vad jag vet om.

Tror du på mirakel: Aahdå!

Tror du på att det är möjligt att vara trogen för alltid: Jadå, det tror jag, om man verkligen vill så är man nog det.

Ser du dig själv som tolerant mot andra: Jadå.

Ser du på kärleken som ett misstag: Nej.

Hur många barn har du, vill du ha: Vet inte om jag vill ha barn faktist x).

Bio eller promenad: Bio.

Är du kittlig: Ja, tyvärr.

Snarkar du? Nej.

Stjärntecken? Sagitarius, skytten ;)

Rädd för insekter? Enormt.

Äckligaste insekten: Spindel, ugh.. 

Största svaghet: Min förmåga att alltid glömma saker haha xD

Det här är jag bra på: Lyssna på musik ;) Nä, men vara mig själv, vara en bra vän, är en väldigt bra lyssnare ;)

Bästa bok? "Vampire Academy, Vampire Diaries.. ja ni ser i vilka böcker jag läser mest (A) men deckare och sånt är också bra!

Om du fick välja en superkraft, vad skulle du välja? Kunna flyga, bli osynlig, kunna springa riktigt snabbt, bli överdrivet smart, stark, läsa tankar eller nått :p

Vad vill du jobba som? Inte den blekaste, något med djur tror jag :)

Chips, morötter eller godis? Chips.

Pizza eller hamburgare? Aah svårt! Pizza.

Skriver du dagbok? Nej, skulle vilja men tror inte jag skulle kunna, vet inte vad jag skulle skriva haha, men antar att bloggen är som en ;)

Har du någon flickvän/pojkvän? Nej.

Tänker du någonsin tatuera eller pierca dig? Var nånstans? Jag vill ha en piercing i naveln men först efter att jag kommit mer i form, sen vet jag inte vart men jag skulle iaf vilja ha en tatuering :) 

Stökigt eller välstädat? (ditt rum, hus, lägenhet m.m.) Mitt imellan, det är inte nasty i rummet men det är inte välstädat heller haha.

Gungar du på stolen? Ja, ibland.

Skulle du någonsin få för dig att hoppa bungy-jump? Nej, usch, jag gillar inte höjder så mycket x)

Vilken hand håller du gaffeln i? Ibland höger ibland vänster ^^

Hur många syskon har du? 6 st, men bara ett helsyskon. Resten har vi antingen samma mamma eller samma pappa :)

Vad är du mest rädd för? Ingen aning haha massor!

Är du rädd för blod? Nej, men jag blir illamående och svimfärdig när jag ser mycket av det xd

Saltar du på maten? Inte all mat, men mycket x) älskar salt!

Gillar du att sjunga? Ibland.

Vilket gymnasieprogram går/gick du och varför? Naturbruk inr. häst & ridning, passar perfa för mig!

Anser du att du är stark? Nja int direkt haha x)

Brukar du sola? Ja när det är sol ute, inte i solarium.

Vad gör du om du får hicka? Håller andan i 10 sek och sväljer 3 gånger samtidigt. haha x)

Röker du? Nej.

Snusar du? Snusläpp? Nej.

Kaffe, te eller inget? Te ibland :) men med mjölk och socker då såklart ;)

Har du en besatthet? Besatthet .. nae musik kanske och var typ cola-addict innan hehe (A)




Chillar på livet

Just nu sitter jag i min soffa/säng och chillar på livet. Mamma åkte precis iväg på ett kalas och ska vara där nån timma, ska rida två hästar, longera en och sedan träna JoyKid och kanske träna våran ena schäfer Lana sen och ta lite kort på henne om det kommer fram lite sol bland molnen ;) 

Har för övrigt precis vaknat, hade helst sovit hela dagen haha, känner mig inte alls pigg på att rida eller träna djur idag! Men det kommer väl, rider jag bara Bonni först så flyter nog det andra på av sig själv sen, kan inte rida Humlan först, för ifall hon börjar bråka och jag inte orkar mer (efter typ 100 gången hon bråkar då) så tappar jag tålamodet och kommer i värsta fall bara hoppa av henne och ställa in henne i stallet igen och bara gå, så henne tar jag nog sist, så finns det inga ursäkter att inte motionera de andra djuren sen, kan ju inte göra det när jag är arg för då fattar inte JoyKid eller Bella, Bonni eller Lana någonting ju, dom kommer bara bli frustrerade. Jaja, nu fick ni lite info om hur dagen ska se ut, om allt går som det ska, sist så var ju Humlan faktist riktigt trevlig så jag hoppas att hon är det idag med, vill ha lite mer fart i henne dock, men det kommer väl ju mer fett som försvinner, haha.
Här får ni några bilder:

Jag & Bonni våren 2009 :)

Humlan och jag hösten 2010 :)

Ian Somerhalder aka Damon Awesome&Hot Salvatore ;)

Pusshejj! <3

Usel uppdatering!

Dålig uppdatering, haha. Kan inte lova att den blir bättre dock, med tanke på att det är sommarlov och allt, men jag ska försöka. Nu kommer jag ju börja jobba på måndag och jobba fyra veckor och sen hinna med hästarna och allt så bloggen kommer såklart bli lidande. 

Kan i alla fall berätta lite vad som hänt sen tisdags. Bonni har vilat sen dess, Red Humlan på onsdagen och det gick bra så jag är nöjd över henne. Har börjat ta in Humlan på nätterna så hon ska gå ner lite i vikt så får hon stå på halm inne så hon i alla fall har något att tugga på.
Tog in Bella inatt med då hon inte skulle må dåligt av att banta hon med, en aning rund om magen kanske? haha. I morgon ska jag rida ut på Bonni, rida igenom henne då hon förmodligen är ganska stel i hals och nacke nu, Humlan ska jag med rida igenom fast i hagen bakom huset eller på volten vid lagårn och sen ska jag nog longera Bella med, hon ska inte slippa undan motionen, hehe ;)

Här kommer en bild var på Bonni - Bella - Humlan :)


Humliis <3


Bellabonk ^^<3


Flying Ponie Bonni <3

Lite random bilder..

Nu kommer lite random bilder jag bara kände för att lägga upp, i brist på annat att göra. Tog dock lite bilder på sötisarna idag så jag lägger nog upp dom när jag vaknar sen ;) Red Bonni med, gick ganska bra, hon var pigg och hon tjafsade mycket idag. Fast å andra sidan så är det första gången jag red henne sen vi kom hem igår, så man får tänka så med! :)
Nu kommer iaf bilderna:












kanske ska säga att ni kan klicka på de små bilderna så ser ni dom i större format, sedan måste jag också berätta:
Källa: Weheartit (http://www.weheartit.com) man ser ju inte länken och jag har inte orkat fixa det ännu, och orkar inte fixa det nu heller så ni får överleva!

Pusshejj!

Sry!

Uppdaterade inte igår eftersom jag var igång från halv nio till typ elva på kvällen utan att sitta vid datorn och då var jag så trött så jag gick och duschade sen gick jag och la mig direkt så jag skrev inget. Idag (eller rättare sagt igår då klockan är 00.47) så hämtade pappa mig och Bonni och skutsade hem oss och alla våra grejjor hem till mamma. Vi kom väl fram vid fyra så jag släppte först ut BonBon i hagen med de andra hästarna, och i hagen med minst gräs. Hon sprang runt och var jätteglad, fast jag tror att hon letade lite efter Ledina också.. Dom var ju ganska tighta om man säger så.. 

Sedan sopa vi och sköljde ut transporten så inge skit låg kvar, det var hö i princip överallt!
Sedan fick Rickard visa mig våra nya kycklingar, och dom var sååååååå söta, så det blir nog lite bilder på dom i morgon, hehe. Släppte ut JoyKid så han fick vara lös sen också och han sprang runt och var sitt glada gamla jag.. men han fick såklart nys om att kycklingar (aka. Chicken Nuggets) existerar och springer till dom och försöker komma in till deras lilla "hönsgård" för att få sig en smakbit. Vilket han turligt nog inte lyckades med!

Hade honom sedan i koppel och tränade lite lydnad med honom, en gång så stack han mot kycklingarna igen, fast jag hade kopplet så jag tog tag i honom och då BET (eller mer nöp) han mig! :o Usch! Det gjorde så ont! Men i ett sånt läge får man INTE låta honom vinna för då kommer han bara bli mer agressiv, tro mig, jag känner min hund (som jag haft i snart 8 år) och han är smart! Vet han om att han "vann" så utnyttjar han det till det yttersta och kommer som sagt bara bli mer agressiv, så ja, jag fick ta tag i honom med andra handen också så han la sig på sidan och visade sig undergiven. Med en terretorisk hanhund utan tillräckligt med stimulans så måste man ha en viss undergivenhet, hunden måste kunna vara lugn trots att man tar tag lite i den, och just nu (eftersom JoyKid är min hund och typ ingen annan än jag gillar honom i familjen) så har han inte fått den stimulans och lydnadsövning som krävs för att han ska känna att han mår 100% bra, men nu under sommaren kommer jag se till att han får det jättebra!

Efter det har jag bara chillat på livet, och ska fortsätta chilla på livet i morgon hela dagen, även när jag tränar Mokkan (JoyKid) och rider BonniPonni !:) 

Nu ska jag sova, godnatt!

Mysig tur i skogen

Tog en runda i skogen idag. Som jag ska göra varje dag tills jag åker hem på söndag. Valde att köra mycket galopp idag och det blev ganska mycket, galopperade inte i nerförsbackarna utan i dom skrittade jag och lät henne pusta ut och sen travade jag tills hon var lugn och gick i form innan jag fattade galopp. Att få henne att jobba var faktist relativt lätt att göra vilket inte är så vanligt ute i skogen. Hon var lugn för det mesta, hon kollade till på några koner vid brukshundsklubben och hon blev lite spänd för jag fick ta tag lite hårdare i henne för hon började öka och öka, annars var det nog inget mer. Inte vad jag kommer ihåg i alla fall.

Det var väldigt skönt att inte behöva oroa sig för att hon ska sticka och det är som sagt STOR skillnad på henne om man jämför henne nu och för ett år sen!



xoxo Madde

Photos of horsies

Här kommer lite nya (helt splitternya faktist) bilder på Etna, Bonni och Dumle. 











Erkänn B. är väldigt söt ! :)



Lite trött? 



Vill ni se mer ? Kommentera då ;)

God morgon!

God morgon på er!
Vaknade för lite över 2 timmar sen och gick ut och fixade allt i stallet. Fick ställa Bonni i grushage idag på morgonen för annars skulle Etna vara ensam, och det klarar hon inte. Sen ska jag släppa ut Dumle också. Kanske tar lite bilder sen med, måste förnya bakgrunden på min dator.. och då satt jag ändå och kollade igenom precis alla mappar på datorn igår för att hitta en bra, så nu har jag en som duger sålänge. 

Har bestämt att jag ska bara rida ut nu dom sista dagarna, har ridit i ridhus lördag-onsdag vilket inte är så jättebra kanske..

Min dag kommer väl se ut såhär idag:
08.00-09.00 Fixa stallet (släppa ut häst, mocka osv) 
09.01-10.59 Fri Tid
11.00-12.00 Ta in Etna, flytta Bonni till gräshage nr 14, ta ut Dumle till gr.hage nr 15 och ge dom lunch
12.01-14.59 Fri Tid
15.00-16.00 Ta in hästarna
16.01-obestämt Rida, och Fri Tid
Aah. Ungefär så kommer min dag se ut ;) Asbra! 

Här har ni Etna:

Sköta-hästen-själv-dag..

Satte alarmet på 8 i morse och gick upp och fixade allt i stallet dvs. släppte ut Bonni, mockade, packade hö. Gick sedan in på rummet och gjorde något tror jag.. kommer inte riktigt ihåg. Men gick ner till stallet sen vid 12 igen för att ge Bonni lunch ute i hagen och jag hjälpte Emelie att få ner alla sina saker till dörren eftersom hon skulle hem idag. Följde med Erika ut och gav BonBon mat medans hon släppte ut Dumle. När vi var klara så gick vi upp mot huset, men Emelie hade lite problem med att få in Faxen i hästlastbilen så vi fick hjälpa till med det. Först gick han på med frambenen sen backade han och så höll det på. En gång så slog han upp samtidigt som han gick ut så han slog i nosryggen i kanten på taket och en bit päls/skinn revs av så man såg typ brosket eller vad det var. Han verkade i alla fall inte bry sig så mycket utan gjorde likadant i typ 40 min innan vi fick in honom och då hade vi ändå testat lina, hö, morötter osv.. Jaja, han gick på, det är det viktiga! 

Bestämde mig sedan för att Bonni får vila idag, senast hon vilade var i fredags och hon var jättefin igår på markarbetet så det är bara bra för henne. 

Måste berätta en ganska pinsam sak också!
Jag cyklade till Willys vid typ 20.00 för att köpa lite godis, det är ju trots allt sista helgen här på höglanda under mitt första år på SRG! Aja, allt gick bra tills jag skulle börja cykla efter en åker och då trampade jag snett så jag fick asont i fotleden eller vad det heter och sen väl inne på Willys så typ hackade först datorn i kassan upp sig sen fick jag byta kassa och då funkade inte kortet i den kassan, vilket det typ inte gjorde i den första kassan heller. Så jag fick avbryta och kassörskorna som försökte hjälpa frågar mig:
- Du har inga kontanter?
Jag svarar såklart nej, jag har nästan aldrig några kontanter, jag har mitt kort och det betalar jag med!
Då frågar de:
- Du kan inte ta ut pengar då?
Jag som bara har 15kr kan ju såklart inte det så jag svarar nej. Och då säger dom:
- Då kanske du ska försöka fixa detta någon annanstans.
Så jag sa ja, det finns ju inte så mycket annat att göra. Då sträcker sig en kvinna fram och frågar om det (en chipspåse) var det enda jag skulle ha, jag svarar ja, och då köper hon den åt mig!

Snacka om snälla människor det finns! Jag måste sagt tack typ tio gånger och sen på hemvägen så kom jag på att mitt kort kanske har gått ut, så jag kollar på det och se att det står Good thru: Month/Year 05/11
Alltså så har det gått ut och jag kan inte köpa något förrens vi beställt ett nytt! VÄLDIGT ROLIGT! *ironisk ton*

Ni får lite bilder också från någon random dag, ska försöka ta lite nya någon dag:


Vägen till våran hage vi har bakom huset hemma i byn, dessa bilder är från feb-mars 2011.

Älsklingen <3



Bonni och Humlan i hagen jämte ladugården.



Sötisen :)



SöteHumliis ^^



H :) Nej, nu får ni inga mer bilder idag.. ha det BÄST!

Positiv!

Kände mig inte alls bra idag när jag vaknade. Eller ja, jag vaknade av att jag mådde asilla och hade ont i magen och det gick till och från men jag tror det var från skolmaten igår, den var konstig och såg helt cp ut så jag gissar på det..
Gick i alla fall till skolan men vi hade tydlingen inga lektioner idag så gick in och kollade på halva Troja och halvsov samtidigt till klockan 12. Sen gjorde jag mat och gick ner och hade markarbete med Emelie för Eva. Vi körde mycket lösgörande övningar och Bonni var mycket mjukare i sidorna sen, hon var i och för sig helt annorlunda från igår redan från början. Antar att det var jag som gjorde att vi bråkade igår eftersom jag hade varit på lite halvdåligt humör hela dagen typ, fast ändå inte på något konstigt sätt. Aja, jag reagerade fel och hon visste nog inte hur hon skulle göra för att jag skulle bli glad och hon är ju envis som en åsna, sur osv (märrig) av naturen. Dock har hon ju blivit betydligt mycket gladare de senaste året, det ska inte glömmas bort!

Vi började med att rida på stora volten vid C, försökte få Bonni att ställa igenom och inte bara lägga huvudet på sne, och sen att hon skulle vända också och inte bara böja på halsen så flyter kroppen ut. Det gick ganska bra, sen hämtade Eva fyra koner. Hon ställde dom en bit från stora volten vid C och sen fick vi göra denna övningen i trav:



Vi red på volt, och vid konerna på medellinjen fick vi göra en volt utåt och vid konerna på långsidorna fick vi göra en volt inått. Haha, mina paintskills är inte att leka med! ;) Volterna på bilden är egentligen för små för det var tiometersvolter och vi red på en tjugometersvolt, hehe.. 
I början av denna övningen så drog Bonni upp huvudet vid konerna på medellinjen, men när hon blivit lite mer genomriden och mjuk så slutade hon. Möjligtvis att hon gjorde det någon gång ibland men inte lika mycket. Vi gjorde såklart denna i båda varven och det gick jättebra. 

Efter att vi travat och typ ridit igenom hästarna så fick vi göra denna övningen i galopp:


Jag vet, den ser helt retard ut x) Jag tycker det ser ut som en gubbe med jättestora ögon där konerna på medellinjen är pupillerna och den nedersta ser ut som en mun.. hahahahahhaha!
Tillbaka till ridningen, Bonni var faktist väldigt lugn idag och jag kunde koncentrera mig på vad jag skulle göra istället för att sitta och försöka stanna henne. VÄLDIGT SKÖNT SKA NI VETA! ;D
Denna övningen gick faktist över förväntan och jag är väldigt nöjd, trots att jag och Emelie höll på och rida in i varandra var och varranan volt. Eller ja, Bonni tar lite snabbar steg så hon kom ju ikapp Faxen hela tiden så ja, inte helt bra kanske men ingen blev skadad eller ens nära på egentligen.. hmm. Vad har hänt med min ponny?
Och vad har hänt med Faxen som bara försökte bita Bonni i rumpan EN gång jämfört med dom femton gånger han annars brukar köra på.. hmm.. Det återstå att se ;) 

Jag tror att Emelie var nöjd med och vi kom båda fram till att vi skulle vilja ha Eva i dressyr istället för hon vi har nu. För Eva hjälper verkligen till och försöker lösa problemet. Men jag ska inte klaga. Nu när jag är på bra humör och faktist mår bättre än i morse.. 

Juste, jag kom fram till en sak också, och det är att när jag är sjuk så äter jag mer, kanske för att jag blir så jävla varm eller jättekall. Väldigt olika beroende på varför jag är sjuk då såklart. Nej, nu ska jag faktist packa lite saker så jag blir klar tills på söndag! Ska packa ner massa kläder, böcker osv. Och just nu ser man knappt mitt golv för alla kläder och saker som ligger där (A) I like my floordrobe! ;)